2017-08-03

Tebūnie šviesa

   Na va, pagaliau šviesu. Pakeičiau jau ilgokai "grybaujantį", o paskutiniu metu visai nebeveikiantį natrio šviestuvą į LED. Pirkdamas bijojau, jog 50W LED bus mažoka, nes pas kaimynus panašūs 50W kažkaip silpnokai žiba. Mąsčiau, gal 100W paimt, bet jų kaina jau apie 80E. Pamaniau, tebūnie taip kol kas, jei pritrūks, kalbėsiu su kaimynais, jog ir jie dalį aikštelės apšviestų, nes ir jų automobilių čia netrūksta. Prisukau, užžiebiau ir net žagtelėjau...


   Dabar laukiu kada pradės skųstis kaimynai iš namo priešais, jog pas juos naktį nebesutemsta. Netikėjau, kad tie 50W taip žibą! Manau neprašoviau rinkdamasis. Taigi dabar sąnaudos lauko apšvietimui bus ~8x mažesnės.
   Noriu padėkot Arūno sūnui, kuris padėjo nukabint tą, iš pažiūros nedidelį, bet nežmoniškai sunkų seną šviestuvą...


   Taip pat ačiū Mikui ir jo Broliui, kuris, kaip tikras specas mano "elektriko" galvosūkį išsprendė vos per kelias minutes. Pasirodo el. skydinėje senovinis kontaktorius vis dar buvo naudojamas šioms laiptinių lempoms įžiebti. Besijungdamas jis dabar visas kibirkščiavo ir nesuveikdavo iki galo. Matyt sveikų kontaktų likę neperdaugiausiai. Kadangi dabar lauko šviestuvas tik 50W vietoj 400W, pajungėme tiesiai nuo šviesos jutiklio rėlės. Bet jei ateityje norėsim pakabinti dar kažkiek vatų ant kitos laiptinės - derėtų jungti per kontaktorių, kuris naujas kaina apie ~20E, plius ~10E pakeitimas. Bet labai abejoju ar mes kabinsim antrą šviestuvą. Šviesa nuo antros laiptinė šviestuvo turėtų gerokai erzinti kaimynus, manau ir jie su ta pačia intencija nesuka lempos priešais. Gal ateityje reiks pagalvot apie mikrobangu arba infrared jutiklį čia, kad užsidegtų lempa priėjus prie laiptinės durų, kaip dabar padaryta pas kaimynus.
    Na o čia mūsų naujas LEDukas. Tikiuosi gerai prigręžiau :)

No comments:

Post a Comment